Vijesti

Cvjetnica

Cvjetnica je na riječkoj bogosloviji započela vrlo užurbano: nakon jutarnje molitve bogoslovi su krenuli u završne pripreme za svečanu misu nedjelje muke Gospodnje koju je predvodio p. Marko Stipetić, vicerektor, u zajedništvu s ostalim poglavarima, profesorima – na Teologiji i umirovljenim svećenicima.

Slavlje je započelo u dvorištu bogoslovije gdje je pročitano evanđelje Isusova ulaska u Jeruzalem,a  blagoslovljene su i maslinove grančice kao simbol Gospodnje slave, mira i dolaska Kraljevstva nebeskog. U nadahnutoj propovijedi p. Stipetić govorio je kako su učenici napustili Isusa, a narod zaiskao od Poncija Pilata da ga razapne, iako su ga prije nekoliko sati slavili kao mesiju i kralja, podsjetivši i na riječi pape Franje kako se moramo zapitati kojoj grupaciji mi pripadamo: razularenom narodu, gnjevnom svećenstvu, preplašenim učenicima ili pobožnim ženama koje slijede Isusa.

Razmatrajući Gospodinovu muku i ponirući u otajstvo Njegove smrti, započeo je Veliki tjedan u kojem ćemo proslaviti najveći misterij naše vjere: Kristovo uskrsnuće jer ako Krist nije uskrsnuo, uzalud je vjera naša ( Kor 15,17)!

Laurent Kružić

Galerija:

[fbphotos id=308554402629635]