Vijesti

Dani otvorenih vrata riječke bogoslovije

Ponovno je Bogoslovno sjemenište „Ivana Pavla II.“ Rijeka sa zadovoljstvom ugostilo ministrante, a ovoga puta bili su to mladići iz Ogulina, Generalskog Stola, Pule i Rijeke, sveukupno njih trinaest mlađih poslužitelja oltara. Dočekali smo ih 4. travnja i zajednički izmolili križni put koji je predvodio vicerektor Marko Stipetić. Nakon mise i večere smo se pobliže upoznali i uputili ih u slijedeće dvodnevno druženje.

U subotu ujutro misu na latinskom jeziku predvodio je naš duhovnik p. Vatroslav Halambek, što je ministrantima bilo interesantno i nesvakidašnje. Jutro je proteklo u posjeti katedrali gdje nam je msgr. Linić ispričao priču o čudotvornom raspelu i koju anegdotu. Zatim smo se uputili do samostana Presvetog Srca Isusova gdje nas je dočekala bogoslovima već dobro poznata s. Dobroslava. Postulatorica nam je ispričala život riječke majke Krucifikse i karizmu svoga reda, a zatim nas počastila raznim slasticama. Nakon samostana još smo obišli kapucinsku crkvu, gdje su dečki uzeli suvenire za svoje najdraže pa se uputismo na sportske igre kod salezijanaca, a stigli smo i do Korza na sladoled. Navečer smo imali radionicu na kojoj smo „kupovali“ vrline, a dan završili zajedničkim povečerjem i krunicom.

U nedjelju su prisustvovali svečanoj jutarnjoj i misi, a poslije im je rektor Sanjin Francetić pokazao  Papinu sobu i ispričao najznačajnije događaje u povijesti bogoslovije. Nakon zajedničkog ručka, ispratili smo ih ispunjena srca što su nam ga dotakli ministranti iz raznih dijelova Lijepe Naše. I sam sam se družeći s njima vratio u mlađe dane, pa mogu reći da će mi susret s njima ostati u sjećanju kao dani smijeha i radosti.

Saša Malović

Galerija:

[fbphotos id=305877592897316]