Vijesti

Susret obitelji Krčke biskupije

Poznati kanadski romanopisac i slikar Michael O’ Brien, vrlo omiljen u Lijepoj našoj, posjetio je Krčku biskupiju i grad Krk povodom obilježavanja prvog Biskupijskog susreta obitelji Krčke biskupije. Na nadasve radosnom i razigranom susretu prisustvovalo je oko tisuću ljudi sa svih većih otoka biskupije – Krka,Cresa, Lošinja, Raba, Paga.

Svoje izlaganje započeo je zanimljivom konstatacijom: „S Ivanom Pavlom II. došao je čitavi tsunami dokumenata vezanih uz obitelj“. Što to znači? Budućnost čovječanstva dolazi iz obitelji. Obitelj je velika škola ljubavi koju nije uvijek jednostavno polaziti. Ona svakodnevno iziskuje rad, žrtvu, umiranje sebičnosti kako bi cijela obitelj živjela u miru i blagostanju. Život bez ljubavi nema smisla. Svoj potpuni smisao život dobiva ukoliko se prožima milošću Božjom. Najmanje stvari poput mijenjanje pelena, buđenje noću, te ostali lakši i teži križevi obiteljskog života osnova su te ljubavi. Ljubav poznaje i suze i smijeh. Iako nam se ponekad čini da su nam sve lađe potonule i da nam je život okrenuo leđa, pravi put je uvijek dignuti se i ići dalje poput Krista koji je triput pao pod križem i bez oklijevanja ustao za svakoga od nas. U srži ljubavi je oprost. Gost nas je također podsjetio da je obitelj slika Presvetog Trojstva.

Primjećuje kako je vjera u Hrvatskoj jaka za razliku od Kanade gdje se nažalost na sve strane promovira kultura smrti. Hrvatska se oduprla „modernom totalitarizmu“ na zadnjem referendumu gdje je sačuvala prave vrednota obitelji. Pa ipak, politika ne može spasiti čovječanstvo! Poznati romanopisac zaokružio je izlaganje riječima:“ Renesansa svijeta je moguća, ali počinje u obitelji, obitelj po obitelj, a snaga za promjenu dolazi samo kroz molitvu i post. Život obitelji ovisi o molitvi. Obitelji, postani ono što jesi!“

Anton Budinić

Galerija:

[fbphotos id=308561232628952]