Vijesti

Misa zahvalnica za kraj akademske godine

Studenti riječke Teologije zajedno sa svojim profesorima zahvalili su Bogu na protekloj akademskoj godini svečanom misom u kapeli Bogoslovnog sjemeništa „Ivan Pavao II.“ u Rijeci u petak, 6. lipnja 2014., nakon službenog završetka svih predavanja.

Svetu misu slavio je mons. Mile Bogović, gospićko – senjski biskup, u koncelebraciji s profesorima Teologije i sjemenišnim poglavarima. Biskup Bogović u propovijedi posebno se osvrnuo na zgodu Isusova upita Petru: „Petre, ljubiš li me?“ Biskup je govorio o tome kako su Isusovi učenici bili u Njegovoj školi tri godine. Iako su predavanja bila redovita, bilo je puno prakse iz koje se dalo štošta naučiti, a pitanja su se rješavala usputno. Jedini i glavni predmet bio je „Odnosi“ (s Bogom, ljudima i prirodom). Isusov upit Petru bio je Petrov ispit, njegova diploma, kojom je postao osposobljen da pase Gospodinove ovce. Iako se učenici sjećaju Petrovih pogrešaka, iako Petar vjerojatno nije bio najinteligentniji među učenicima, Petar se snalazio s onime što ima, a ključna je bila živa ljubav u njemu. Veliki crkveni oci poput Augustina i Bazilija također su nam svjedoci da iza velikog rada stoji velika i živa ljubav.

Mons. Bogović zaključio je riječima da ljubav mora pratiti ispite, diplomu, i konačno naše djelovanje, a tek kada postanemo dobri kršćani koji su svjedoci ljubavi možemo izgrađivati društvo.

Laurent Kružić


 

GALERIJA:

[fbphotos id=331940033624405]