Vijesti

Susret roditelja i rodbine

U nedjelju, 07.12.2014. svečanom sv. misom  smo započeli ovogodišnji susret roditelja, prijatelja i rodbine u našoj sjemenišnoj kapeli ”Kraljica apostola” koju je predvodio riječki nadbiskup mons. dr. Ivan Devčić. Na svetoj misi riječki bogoslov Marko Gregić  je primio službu lektora. U propovijedi osvrćući se na lik Ivana Krstitelja i poruku druge nedjelje došašća nadbiskup je rekao:

”Svaki od nas je Isusov preteča. Svaki od nas je pozvan prenijeti vjeru nekome.”
”Pred nama vjernicima je velika zadaća i odgovornost.”
”Bog nam često šalje razna iskušenja, razne slabosti, razne bezizlazne situacije kako bi nas potaknuo da svoj život na njemu gradimo.”
”S Isusom započinje novi život, vrijeme nade, vrijeme oslobođenja.”
”Biti Isusov preteča. Ići za Isusom kamo On želi doći i donijeti spasenje.”

Progovorio je i o roditeljskoj ulozi u plodovima prenošenja vjere pitomcima, naglašavajući i daljnju potrebu molitve za svoga pitomca.

U velikoj dvorani Teologije biskup je u kratkom pozdravu naglasio i potrebu  brige roditelja, braće i sestara, kada su pitomci na praznicima pazeći tako da ne skrenu s puta kojeg su započeli. Duhovnik o. Vatroslav Halambek DI je održao nagovor na temu ”Značenje obiteljske molitve”.

Naši bogoslovi su daljnji program zagrijali pjesmom i ovogodišnjom predstavom pod naslovom ,,Mi nemamo predstavu” gdje smo se svi dobro nasmijali i ove godine. Animatori za misije su potaknuli rodbinu  prodajući misijske krunice i kalendare pa se prikupio i skromni dar  za potrebe naših misionara. Zajedničkim nedjeljnim ručkom nastavljeno je toplo obiteljsko druženje uz pjesmu. Popodnevne sate su bogoslovi imali za slobodno druženje i razgovor sa svojim najdražim gostima.


GALERIJA:

Response code is 404