Vijesti

Hodočašće bogoslova u Zagrebačku nadbiskupiju

U četvrtak, 8. listopada na Dan neovisnosti naša bogoslovska zajednica uputila se na jednodnevno hodočašće na područje Zargebačke nadbiskupije. Krenuli smo rano ujutro autobusom. Tokom vožnje smo molili časoslov i krunicu. Rektor nam je putem pričao o povijesnim prilikama krajeva kroz koje smo putovali. Naše prvo odredište bilo je svetište Majke Božje Bistričke o kojem nam je u autobusu izlagao bogoslov Josip Karabaić. Došavši u svetište pridružili smo se hodočasnicima iz Baranje te smo sudjelovali na Svetoj Misi. Svetu Misu predvodio je mons. Ivan Ćurić, generalni vikar Đakovačko-osječke nadbiskupije te je održao prigodnu homiliju. Na Svetoj Misi koncelebrirali su svećenici iz Slavonije, naši odgajatelji i domaći svećenici. Na početku Svete Mise pozdravio nas je rektor svetišta, mons. Zlatko Koren. Nakon Svete Mise bili smo gosti na ručku kod rektora svetišta. U svetištu smo na kraju pozdravili našu Majku pjesmom.

Nakon Marije Bistrice krenuli smo prema gradu Zagrebu, a sljedeće odredište bila je zagrebačka prvostolnica – katedrala – gdje smo pohodili grob blaženoga Alojzija kardinala Stepinca. Putem do Zagreba o blaženom Alojziju Stepincu progovorio nam je bogoslov Marko Grčević. Pred grobom blaženika zadržali smo se neko vrijeme u šutnji i molitvi te smo zapjevali bl. Alojziju još za života vrlo dragu pjesmu – Ljiljane bijeli i Do nebesa.

Iz zagrebačke prvostolnice uputili smo se u svetište Majke Božje Remetske koje čuvaju oci karmelićani. Karmelićani su nas dočekali i proveli nas kroz svoj samostan i svetište. U svetištu smo zajedno molili večernju molitvu. Nakon molitve slijedilo je druženje s karmelićanima.

Nakon bogatog dana uputili smo se kući.


GALERIJA:

Response code is 404