Hodočašća i izleti

Bogoslovski izlet u Austriju i Njemačku

U srcu vazmene osmine, kada smo svakoga dana posebno slavili i spominjali se uskrsnuća našega Gospodina i Boga, Isusa Krista, išli smo na izlet. Naime, svake godine idemo na jedan izlet u trajanju od više dana, a ove godine išli smo u Austriju i Njemačku, točnije u Salzburg i Innsbruck u Austriji te München u Njemačkoj.

Krenuli smo na vazmeni utorak rano ujutro te prošavši kroz Sloveniju stigli u Austriju i na naše odredište: Salzburg. U Salzburgu smo boravili i noćili sve ove dane kod Misionara Srca Isusova, čije je kongregacije član i naš vicerektor p. Marko. Nakon ručka krenuli smo u obilazak centra grada Salzburga – grada koji je poznat po Mozartu. Nakon obilaska imali smo Svetu Misu kod Misionara Srca Isusova, večeru i slobodno vrijeme.

Na vazmenu srijedu, nakon rane jutarnje Svete Mise na njemačkom jeziku sa Misionarima Srca Isusova i vjernicima, uputili smo se u Njemačku prema Münchenu, glavnom gradu Bavarske. Prošli smo i vidjeli predivne i bogato ukrašene crkve te trg gdje je gradska vijećnica. U Münchenu je svojedobno bio nadbiskup Joseph Ratzinger, sadašnji papa u miru Benedikt XVI. Također smo posjetili grob blaženog Ruperta Mayera, SJ, svećenika koji je djelovao u Münchenu za vrijeme nacionalsocijalizma. Nakon posjeta Münchenu vratili smo se u Salzburg. Navečer nam je p. Rolph, MSC, pokazao privatnu gimnaziju Misionara Srca Isusova koja je u sklopu njihove kuće.

Na vazmeni četvrtak, ponovno nakon rane jutarnje Svete Mise na njemačkom kod Misionara Srca Isusova, uputili smo se prema Innsbrucku. U Innsbrucku se također nalazi kuća Misionara Srca Isusova. Prošli smo kroz grad, katedralu, isusovačku crkvu (gdje je među ostalim isusovcima pokopan i p. Karl Rahner), teološki fakultet. Posjetili smo i crkve u kojima djeluju redovnici premonstratenzi u Innsbrucku. Nakon Innsbrucka ponovno smo se vratili u Salzburg.

Na vazmeni petak nakon rane jutarnje Mise na njemačkom imali smo slobodno vrijeme sve do ručka. Nakon ručka spremili smo se i krenuli nazad za Hrvatsku. U kratkim crtama tako je izgledao naš ovogodišnji izlet.