Događanja u bogosloviji

Svetkovina Marije, Majke Crkve

Prvi dan nakon svetkovine Duhova, Crkva u Hrvata slavi spomendan Marije, Majke Crkve. Nama u Bogosloviji je bila svetkovina jer je naša kapela posvećena Mariji, Kraljici apostola. Svečano smo proslavili svetkovinu s molitvom Gospine krunice u 17.45 sati te sa svečanom Svetom Misom u 18.30 sati.

Gospinu krunicu predmolili su bogoslovi, a između otajstava pjevale su se pjesme. Lauretanske litanije smo također pjevali. Svetu Misu, nakon krunice, predvodio je p. Sebastian Šujević, DI, ravnatelj Isusovačke klasične gimnazije u Osijeku, u koncelebraciji s našim poglavarima i vlč. Pavom Đikom. Na početku misnog slavlja svima se obratio naš rektor Mario. Evanđelje je navijestio trajni đakon, vlč. Tomislav Sikavica. P. Sebastian, koji nam je inače ove godine održao jednu duhovnu obnovu, u homiliji je progovorio o Mariji.

Nakon ove svetkovine preostalo nam je zaključiti ovu akademsku godinu, nekima posljednju – nekima prvu, a sigurno nas u našim naporima prati zagovor naše nebeske Majke, Blažene Djevice Marije, Majke Crkve.