Službe i ređenja

Naši bogoslovi – Damir Štifanić, Tomislav Končurat i Luka Šustić – zaređeni za đakone

OAuthException: (#200) Missing Permissions

U subotu, 25. studenog, u pulskoj katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije zaređena su četiri đakona: Janez Barborič, Boško Čatlak, Damir Štifanić i Bartosz Pawlik. Misu ređenja predvodio je porečki i pulski ordinarij mons. dr. Dražen Kutleša, koji je u homiliji istaknuo važnost prihvaćanja Kristova križa. Istodobno je potaknuo je ređenike da u poteškoćama ne sustanu jer su one sastavni dio puta na koji su se odvažili.

Zadarski nadbiskup Želimir Puljić na svetkovinu Krista Kralja u nedjelju 26. studenoga u katedrali Sv. Stošije u Zadru predvodio je svečano misno slavlje za vrijeme kojeg je za đakone zaredio kandidate Zadarske nadbiskupije: Tomislava Končurata, Ivana Jordana i Luku Šustića te brata Leopolda Ninoslava Jagešića, člana benediktinske zajednice iz Samostana sv. Kuzme i Damjana na Ćokovcu. „Vaše prirodno mjesto je na ambonu i za oltarom, a ne u sindikalnoj podružnici ili svjetovnoj političkoj organizaciji. Svete knjige i sveti poslovi vaše je područje zanimanja“, poručio je nadbiskup novozaređenim đakonima.

Damir Štifanić, Tomislav Končurat i Luka Šustić studirali su na Teologiji u Rijeci i boravili u Riječkoj bogosloviji. To je i posebni razlog radosti u našoj Bogosloviji. Zajedno s njima u molitvi i pjesmi proslavili smo njihovo ređenje. Njih i sve ostale ređenike preporučamo u vaše molitve.

FOTOGALERIJA