Naši bogoslovi – Damir Štifanić, Tomislav Končurat i Luka Šustić – zaređeni za đakone

OAuthException: (#10) To use 'Page Public Content Access', your use of this endpoint must be reviewed and approved by Facebook. To submit this 'Page Public Content Access' feature for review please read our documentation on reviewable features: https://developers.facebook.com/docs/apps/review.

U subotu, 25. studenog, u pulskoj katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije zaređena su četiri đakona: Janez Barborič, Boško Čatlak, Damir Štifanić i Bartosz Pawlik. Misu ređenja predvodio je porečki i pulski ordinarij mons. dr. Dražen Kutleša, koji je u homiliji istaknuo važnost prihvaćanja Kristova križa. Istodobno je potaknuo je ređenike da u poteškoćama ne sustanu jer su one sastavni dio puta na koji su se odvažili.

Zadarski nadbiskup Želimir Puljić na svetkovinu Krista Kralja u nedjelju 26. studenoga u katedrali Sv. Stošije u Zadru predvodio je svečano misno slavlje za vrijeme kojeg je za đakone zaredio kandidate Zadarske nadbiskupije: Tomislava Končurata, Ivana Jordana i Luku Šustića te brata Leopolda Ninoslava Jagešića, člana benediktinske zajednice iz Samostana sv. Kuzme i Damjana na Ćokovcu. „Vaše prirodno mjesto je na ambonu i za oltarom, a ne u sindikalnoj podružnici ili svjetovnoj političkoj organizaciji. Svete knjige i sveti poslovi vaše je područje zanimanja“, poručio je nadbiskup novozaređenim đakonima.

Damir Štifanić, Tomislav Končurat i Luka Šustić studirali su na Teologiji u Rijeci i boravili u Riječkoj bogosloviji. To je i posebni razlog radosti u našoj Bogosloviji. Zajedno s njima u molitvi i pjesmi proslavili smo njihovo ređenje. Njih i sve ostale ređenike preporučamo u vaše molitve.

FOTOGALERIJA