SUSRET RODITELJA I RODBINE BOGOSLOVA I PODJELA SLUŽBE LEKTORATA I AKOLITATA

OAuthException: (#10) To use 'Page Public Content Access', your use of this endpoint must be reviewed and approved by Facebook. To submit this 'Page Public Content Access' feature for review please read our documentation on reviewable features: https://developers.facebook.com/docs/apps/review.

 

Već tradicionalni susret roditelja i rodbine ove se godine zbio 2. prosinca. Započeo je sa Svetom Misom koju je predvodio mons. dr. Ivan Devčić, riječki nadbiskup. Za vrijeme Misnog slavlja Otac nadbiskup je šestorici bogoslova podijelio službe. Lektorat su primili: Ivan Devčić za Riječku nadbiskupiju, Kristijan Perović za Krčku biskupiju te Josip Tomljanović za Gospićko-senjsku biskupiju. Istodobno su Josip Pende za Riječku nadbiskupiju, Saša Malović za Krčku biskupiju te Branimir Šapina za Porečku i Pulsku biskupiju primili službu akolita. Nadbiskup je u homiliji objasnio važnost primanja službi na putu prema svećenstvu. Naglasio je kako bi trebali biti poput dječaka iz Evanđelja koji je predao sve što posjeduje (5 kruhova i dvije ribe ) i uz Isusovu pomoć uspio nahraniti mnoštvo.

Poslije Euharistijskog slavlja program se nastavio u Velikoj dvorani Teologije u Rijeci gdje je prikazan film koji su bogoslovi snimili. Prije same premijere zbor bogoslova otpjevao je dio svog programa pod vodstvom Mate Žilića te nam se obratio i rektor bogoslovije.

Nakon prikazivanja filma druženje se nastavilo i na svečanom ručku. Vesela atmosfera potrajala je do dugo u popodne. Roditelji su imali priliku i razgledati Bogosloviju, sobe u kojima borave njihovi sinovi i posebno sobu u kojoj je boravio sveti Ivan Pavao II. prigodom njegovog trećeg apostolskog posjeta Republici Hrvatskoj. Bilo je lijepo i svečano, a na sve možemo reći: Bogu hvala!

FOTOGALERIJA