Bogoslovski „Emaus“ u Austriji i Bavarskoj

OAuthException: (#10) To use 'Page Public Content Access', your use of this endpoint must be reviewed and approved by Facebook. To submit this 'Page Public Content Access' feature for review please read our documentation on reviewable features: https://developers.facebook.com/docs/apps/review.

Svake godine, pa i ove, bogoslovi idu na neko putovanje. Od 3. do 6. 4. uživali smo u kulturnim i prirodnim ljepotama Austrije i Bavarske. Prvoga dana stigli smo u grad domaćin Salzburg. Ugostila nas je družba Misionara Srca Isusova, kojoj pripada naš vicerektor, p. Marko Stipetić. U popodnevnim satima išli smo u Obersalzberg, tj. u Hitlerovo Orlovo gnijezdo, gdje se vodila gotovo sva politika Trećeg Reicha. Vodičkinja se zaista potrudila pokazati nam svu gnjusobu Hitlerove politike. Drugog dana posjetili smo Kloster Melk, benediktinski samostan u kojem je nastala Habsburška monarhija i u kojem se čuva komad Kristova križa. Nakon razgledavanja samostana, svratili smo u Linz i njegovu prekrasnu katedralu. Trećeg dana otišli smo u Neuschwanstein, bajkoviti dvorac koji se često prikazuje u Disneyevim filmovima, a zapravo je bio ljetnikovac bavarskih kraljeva. Nakon toga, na kratko smo svratili u München, gdje je svatko dobio slobodnog vremena da istraži prekrasne crkve u centru Münchena. Zaljubljenici u nogomet su iskoristili priliku da odu do Bayernovog fan shopa. Četvrti dan bio je rezerviran za razgledavanje Salzburga. Poslije ručka krenuli smo natrag u Rijeku.

Svaki izlet prilika je da se bogoslovi još malo više povežu i ostvare bolje zajedništvo. Zato su ovi lijepi trenuci za nas vrlo dragocjeni. Zato zahvaljujemo svima koji su nam omogućili ovakav izlet, prvenstveno našim svećenicima i biskupima koji su prikupili prilog za ovaj izlet, a onda ocima misionarima koji su nas ugostili u Salzburgu. Veselimo se biti dio tog svećeničkog zajedništva.

FOTOGALERIJA