Događanja u bogosloviji,  Vijesti

Otvorena vrata bogoslovije

OAuthException: (#10) To use 'Page Public Content Access', your use of this endpoint must be reviewed and approved by Facebook. To submit this 'Page Public Content Access' feature for review please read our documentation on reviewable features: https://developers.facebook.com/docs/apps/review.

 

Kao  svake, tako je i ove godine naša kuća otvorila svoja vrata za sve ministrante i mladiće koji bi željeli posjetiti nas bogoslove, provesti s nama nekoliko dana, upoznati nas, no da se i sami predstave našoj zajednici. Od petka poslije podne do nedjelje prije podne bogloviju je posjetilo 10 mladića iz nekoliko župa Riječke nadbiskupije: Volosko, Matulji, Srdoči i Viškovo. Među desetoricom bilo je dječaka koji su tek započeli svoju ministrantsku „karijeru“ do onih iskusnijih, srednjoškolaca, koji već imaju koju odministriranu misu „u nogama“. Osim njih, našlo se tu i onih koji nisu odabrali ministriranje kao služenje Isusu. Imali smo čast ugostiti momke koji su se s vjeronaučne olimpijade za osnovne škole vratili s osvojenim trećim mjestom.

Dječaci su tih dana imali priliku međusobno se upoznati, a i s nama bogoslovima, poglavarima te našim svakodnevnim životom. Bilo je tu i zanimljivih i spontanih radionica u kojima smo svi zajedno upoznavali sami sebe kroz otkrivanje svojih osobina i skrivenih i neskrivenih talenata koje nam je Bog podario, svjedočanstava naših bogoslova i društvenih igara za opuštanje nakon radionica. Naši su mladi prijatelji, također zajedno sa nekolicinom nas bogoslova, u subotu ujutro posjetili dom „Riječke majke“ Marije Krucifikse Kozulić na Pomeriu te katedralu sv. Vida, gdje su imali priliku čuti o povijesti tih dviju, možemo slobodno reći, Božjih kuća. Naše druženje okrunjeno je nedjeljnom  misom te zajedničkim druženjem nakon mise i ručkom. Razišli smo se obogaćeni našim trodnevnim zajedništvom uz dogovor da ovo sigurno nije zadnje naše zajedničko druženje.

FOTOGALERIJA