Događanja u bogosloviji,  Vijesti

Misa za kraj akademske godine 2017/2018

OAuthException: (#10) To use 'Page Public Content Access', your use of this endpoint must be reviewed and approved by Facebook. To submit this 'Page Public Content Access' feature for review please read our documentation on reviewable features: https://developers.facebook.com/docs/apps/review.

U četvrtak, 7. lipnja, profesori i studenti teologije u Rijeci proslavili su i Svetom Misom obilježili završetak akademske godine.  Svetu Misu predvodio je riječki nadbiskup, mons. dr. Ivan Devčić, koji je u svojoj homiliji uputio prigodne riječi svima prisutnima. Zahvalivši se Bogu na još jednoj akademskoj godini koja je uspješno privedena kraju, objavio je i kako mu je ova godina posebna utoliko što će se s njenim završetkom povući u profesorsku mirovinu. Kao profesor djelovao je 36 godina.

Nadbiskup se osvrnuo i na povijest teologije, kao i na njezinu svrhu – da, naime, osposobljava teologe ne za školu nego za život, kako bi na mjestu gdje će biti poslani uvijek tragali za istinom koja je Bog, nalazeći ga u sebi, u svijetu – ali i u molitvi, u objavi, u Svetom Pismu, i potom našavši ju i ne zatvarajući se u sebe, promatrati potrebe i znakove vremena kako bi na njih mogli odgovoriti.

FOTOGALERIJA