Vijesti

Hodočašće bogoslova u Mariju Bistricu

U ranim jutarnjim satima 11.10.2014. zajedno s poglavarima,duhovnikom, časnom sestrom Herminom i umirovljenim svećenikom  Marijanom Žagarom uputilo se  i osoblje koje radi u kuhinji, našoj dragoj Majci Mariji. Prekrasan sunčani dan uljepšao je misno slavlje  na kojem je sudjelovalo gotovo 10 tisuća vjernika Vrhbosanske biskupije, Banjalučke biskupije i drugih vjernika naše lijepe Domovine .

Misno slavlje predvodio je vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić u koncelebraciji s apostolskim nuncijem u RH nadbiskupom Alessandrom D’Erricom, banjalučkim pomoćnim biskupom Markom Semrenom te stotinjak svećenika. Također je sudjelovalo puno bogoslova, redovnika i redovnica. Kardinal Vinko Puljić je uputio poticajnu propovijed i na osobit način molio za mir: ”Gospe, tvoja smo djeca. Molimo te za mir…”

U Gospinom svetištu smo molili za naše sjemenište  i nova duhovna zvanja. Posjetili smo i samostan sestara karmelićanki s kojima smo kratko razgovarali i preporučili se u njihove molitve. Posjetili smo i selo Belec koje se nalazi u sklopu grada Zlatara, u Krapinsko-zagorskoj županiji. Prekrasna  župna  crkva  sv. Marije Snježne u Belcu  je jedan je od najljepših primjera barokne umjetnosti u sjevernoj Hrvatskoj kao i u svijetu. Nakon toga posjetili smo Dvorac Bežanec,  jedan od najočuvanijih dvoraca u Hrvatskom zagorju.


GALERIJA:

[fbphotos id=400027996815608]