Vijesti

Klanjanje za novog krčkog biskupa

Naša bogoslovska zajednica je na poseban način, na ovotjednom klanjanju, molila za novoga krčkoga biskupa.  U nastavku prenosimo sadržaj klanjanja.

Ulazna pjesma – Oče, mi ti se klanjamo;

Psalam 37, 3-6:

 U Gospodina se uzdaj i čini dobro, da smiješ stanovati u zemlji i živjeti u miru. Sva radost tvoja neka bude Gospodin: on će ispuniti želje tvoga srca! Prepusti Gospodinu putove svoje, u njega se uzdaj i on će sve voditi. Pravda će tvoja zasjati k`o svjetlost i tvoje pravo k`o sunce podnevno. 

Razmatranje:

»Prepusti Gospodinu putove svoje, u njega se uzdaj i on će sve voditi« (Ps 37,5). Kad više ne znamo na čemu smo i kad nas tjeskoba odvede u tamu, potrudimo se više nego ikad »prepuštati Gospodinu putove svoje« čineći korak po korak njegovu volju kroz male stvari svakodnevnog života. Potrudimo se u punini živjeti sadašnji trenutak ne brinući se ni za što drugo. Jedino što je važno, jedino što ovisi o nama, jest činiti Božju volju sada i ovdje. Sve ostalo ovisi o njemu. Nemojmo se nepotrebno mučiti! Tražimo kraljevstvo Božje i sve će nam ostalo biti nadodano.

Pjesma – „Učitelju gdje stanuješ“

“Prepusti Gospodinu putove svoje, On će sve voditi” – biskupsko je geslo novoimenovanog krčkog biskupa mons. Ivice Petanjka. 

Pojašnjavajući odabrano geslo biskup Petanjak prisjetio se svoga profesora Dude koji je, kako ga je citirao, znao reći “Božji dar i ljudski mar”.
“Bog s jedne strane daje, a čovjek mora uložiti sa svoje strane svoju marljivost i trud. Ja moram sa svoje strane uložiti ono što ja mogu, ali sam svjestan da bez Božje pomoći to ne bi imalo smisla, niti bi imalo blagoslova”.

Molitve:

  • Molimo Te Gospodine za novoga krčkog biskupa mons. Ivicu Petanjka da mu Ti budeš potpora i pomoć da uvijek svjedoči radost uskrsnuća povjerenom mu stadu, molimo Te.
  • Da njega kojega si u Crkvi pozvao za nasljednika apostola podupireš da evanđeoskim žarom i predanošću izgrađuje zajednicu svetih, molimoTe.
  • Bože vjernosti, osnaži svojim Duhom biskupa Ivicu da u svojem životu i radu ostane tebi vjeran, te sa pouzdanjem naviješta evanđeosku istinu svima onima kojima je poslan, molimo Te.
  • Za krčku biskupiju, da u novom biskupu gledaju pastira svojih duša, navjestitelja Radosne vijesti, prijatelja i brata, molimo Te.
  • Zasadi Gospodine u mladima sjeme poziva da slijede tebe i odvaže se poći u tvoju žetvu, molimo Te.

Oče naš…

Pomolimo  se:
Bože, čija dobrota i ljubav nad pukom tvojim bdi i vlada, nadahni duhom mudrosti slugu svoga biskupa Ivicu, čijoj si duhovnoj brizi izručio krčku biskupiju, daj da se duhovnim napretkom ovaca umnoži vječna radost pastira. Po Kristu Gospodinu našemu. Amen.

 „Divnoj dakle“

Završna pjesma – „Pusti mreže te“

 


 

 

GALERIJA:

 

Response code is 404