Vijesti

Duhovne vježbe bogoslova u Lovranu

Novu akademsku i formacijsku godinu bogoslovi su tradicionalno započeli duhovnim vježbama. Ovogodišnje duhovne vježbe trajale su od 25. do 28. rujna u Domu pastoralnih susreta u Lovranu, a voditelj vježbi je bio p. Mirko Nikolić, DI, urednik Glasnika Srca Isusova i Marijina i poglavar isusovačke zajednice u Palmotićevoj ulici u Zagrebu.

Tokom duhovnih vježbi bilo je vremena za molitvu, razmatranje, druženje i rekreaciju. P. Mirko je imao  točke susreta s bogoslovima na kojima je govorio o bitnim temama za bogoslovni i svećenički život. Nakon svake teme slijedila je osobna meditacija nad rečenim. Teme koje je p. Mirko nastojao približiti bogoslovima bile su: narav duhovnih vježbi, molitva i meditacija, biblijski lik Jone, primjer Isusa Krista, život sv. Ivana Marije Vianneya kao uzora svećeničkog života, život sluge Božjega p. Ante Gabrića, pobožnost Presvetom Srcu Isusovu, primjer Blažene Djevice Marije i sacrament pomirenja.

Bogoslove je na duhovnim vježbama pohodio i nadbiskup riječki, mons. dr. Ivan Devčić koji im je uputio poticajne misli za nadolazeću akademsku i formacijsku godinu.

Završivši duhovne vježbe, bogoslovi su se vratili u Bogosloviju gdje će krenuti ususret nadolazećoj godini.


GALERIJA:

Response code is 404