Vijesti

Zavjetna Misa na čast svetog Ivana Pavla II. i admissio Branimira Šapine

OAuthException: (#200) Missing Permissions

Možemo reći da smo drugi dio akademske godine nakon ispitnog razdoblja, ljetni semestar, prigodno započeli sa zavjetnom Svetom Misom svetom Ivanu Pavlu II. koja se ovoga mjeseca preklopila sa blagdanom katedre sv. Petra apostola. Svečanu Svetu Misu u sjemenišnoj crkvi predvodio je biskup porečko i pulski mons. Dražen Kutleša, a za vrijeme Mise je među kandidate za svete redove đakonata i prezbiterata Porečko i Pulske biskupije primljen bogoslov III. godine Branimir Šapina. Tako su na Svetoj Misi bili prisutni Branimirovi najbliži te prijatelji.

U homiliji se Otac biskup osvrnuo na pročitano evanđelje od blagdana (Mt 16,13-19), posebno na Petrov odgovor na Isusovo postavljeno pitanje apostolima: „A vi, što vi kažete tko sam ja?“ (Mt 16,15). Biskup Dražen je dao očinski poticaj da je potrebno Isusa ”poznavati”, a ne samo ”znati”, imati stečeno znanje o Njemu.

Nakon homilije uslijedio je sam obred primanja među kandidate. Na kraju same Svete Mise izmolili smo molitvu sv. Ivanu Pavlu II., a poslije Mise je bila mogućnost čašćenja relikvija te, ako je tko imao želju, posjet Papinoj sobi. Svečano raspoloženje nastavili smo i zaključili zajedničkom večerom.

Molimo našega svetog Papu da nas zagovara, da moli za nas ovdje prisutne te za nova duhovna zvanja. Sveti Ivane Pavle II., moli za nas!


GALERIJA: