Vijesti

Misa za početak akademske godine (katedrala sv. Vida)

Makar smo već imali svetu Misu za početak akademske godine u našoj bogoslovnoj kapeli, sudjelovali smo i na Misi za početak akademske godine u riječkoj katedrali. Svetu Misu je predvodio otac nadbiskup, mons. Ivan Devčić, u koncelebraciji desetak svećenika, a pjevanje je predvodio Nadbiskupijski zbor mladih. Bilo je uistino lijepo i svečano.

U homiliji je nadbiskup, među ostalim, spomenuo riječi pape Benedikta XVI. da je mnogim ljudima Božja egzistencija u životu nešto sekundarno ili nešto nerealno dok je realno ono što je dohvatljivo. No, upravo su Bog i naša duša mnogo realniji nego empirijske stvarnosti, rekao je nadbiskup navodeći misli pape Benedikta te kazao kada se tako počne gledati na stvarnost, kada se učini taj obrat, onda se počinje gledati očima vjere.

Na kraju svete Mise svima su se obratili: studentski kapelan, vlč. Velimir Martinović, zatim rektor Sveučilišta u Rijeci, gospodin Pero Lučin te sam otac nadbiskup. Napravili smo zajedničku fotografiju u prezbiteriju, a potom se podružili uz prigodan domjenak u sakristiji katedrale.