Događanja u bogosloviji

Misa zahvalnica za akademsku godinu 2016.-2017.

Približio se kraj još jedne akademske godine. Pred nama je još ispitno razdoblje. No, kao i proteklih godina, Bogu smo zahvalili za proteklu akademsku godinu u zadnjem tjednu predavanja, preciznije u četvrtak 8.lipnja.

Svetu Misu zahvalnicu predvodio je riječki nadbiskup i metropolit mons. dr. Ivan Devčić u koncelebraciji sa biskupom krčkim mons. dr. Ivicom Petanjkom, OFM Cap., biskupom gospićko-senjskim u miru mons. dr. Milom Bogovićem i drugim prezbiterima – većinom profesorima na Teologiji u Rijeci.

Homiliju je održao biskup Bogović u kojoj se dotaknuo pročitanog evađelja o dvjema zapovjedima ljubavi. Biskup Bogović se poslužio kraticom BBP, koja označava glagole brinuti, braniti i praštati, te je tako progovorio o kršćanskoj ljubavi. U homiliji se dotaknuo i sjemeništa jer je ove godine sedamdeseta godišnjica od osnutka sjemeništa u Rijeci.

Na kraju Svete Mise svima se obratio i v. d. predstojnika Teologije u Rijeci, vlč. Nikola Vranješ, a poslije blagoslova i otpusta profesori su održali svoju redovitu sjednicu.