Vijesti

Đakonsko ređenje vlč. Maria Frlana i vlč. Laurenta Kružića

Danas, na prvi dan mjeseca listopada u župnoj crkvi sv. Ane u Voloskom, po rukama mons. dr. Ivana Devčića, nadbiskupa riječke nadbiskupije, za đakone zaređeni su vlč. Mario Frlan i vlč. Laurent Kružić!

Novozaređeni su se đakoni za svoj poziv zahvalili svojim zajednicama iz kojih su potekli, svojim obiteljima kao i duhovnim ocima i majkama – a spomenuo ih se i otac nadbiskup dajući za primjer sv. Augustina i njegovu majku, sv. Moniku. Nadbiskup je istaknuo kako Bog zove, kao što je zvao Samuela – kao što je pozvao svoje apostole, i kao što je zvao đakone, svećenike i biskupe kroz svu povijest.

„Ne zaboravite  karitas, ne zaboravite ni duhovne ni tjelesne siromahe. Važno je dragi đakoni, da uvijek pred očima imate prve đakone koji su bili zaduženi za pravednu raspodjelu hrane u zajednici, ali istovremeno bili i izvrsni propovjednici Božje riječi, tj. djelitelji duhovne hrane“, poručio je nadbiskup Devčić.

Uz nadbiskupa, ređenicima se obratio i župnik crkve sv. Ane u Voloskom, vlč. Petar Belanić, zahvalivši se i uručivši poklone novoređenicima.

Preporučamo novoređene đakone u vaše molitve kako bi ustrajali na svome putu i postali svećenicima po srcu Isusovu i Marijinu!