Događanja u bogosloviji,  Vijesti

Marija Majka Crkve

OAuthException: (#200) Missing Permissions

Na jučerašnji dan, 21. svibnja, bogoslovi riječkog sjemeništa “Ivan Pavao II.” proslavili su blagdan Marije Majke Crkve, zaštitnice svoje sjemenišne kapele. Proslava je započela u 17.45 sati molitvom svete krunice a nastavila sve u 18.30 sati Svetom Misom koju je predvodio riječki nadbiskup, mons. dr. Ivan Devčić.

 

Nadbiskup se homiliji osvrnuo na značenje samoga blagdana, ističući kako je sam Isus dao Mariju kao majku ne samo Ivanu nego i svima nama. “Bez mene ne možete učiniti ništa”, rekao je Isus – a upravo po Mariji dolazimo k Isusu. Bogoslovi su, baš kao i svećenici, uvijek pozvani sve više sjedinjavati se s Marijom i s Isusom.

 

Uz proslavu blagdana, nadbiskup je također udijelio nove službe dvojici bogoslova. Bogoslov četvrte godine Porečke i pulske biskupije, Dragan Karlić, primio je službu lektora, dok je bogoslov pete godine Riječke nadbiskupije, Mateo Šutić, primio službu akolita. Osvrnuvši se na narav tih službi, biskup je pozvao bogoslove na budnost i savjesno vršenje službi, spomenuvši se kako Crkva treba vjerne, vrijedne i svete svećenike koji će proučavati riječ Božju i približavati ju vjernicima, kao i one koji će se sjediniti svojim životom s Kristovom žrtvom, ne uzmičući prema traganju za osobnom ugodnošću i zapostavljajući pritom svoje zvanje.

FOTOGALERIJA