Događanja u bogosloviji,  Vijesti

Susret obitelji bogoslova i primanje službe akolitata i lektorata

U subotu 8.12. na svetkovinu Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije su se okupili članovi obitelji, rodbine i prijatelji naših bogoslova. Tom nas je prigodom pohodio i riječki metropolit mons. Ivan Devčić.

Program susreta obitelji bogoslova je započeo centralnim događajem dana, svečanim euharistijskim slavljem koje je predvodio otac nadbiskup u koncelebraciji s odgojiteljima Bogoslovnog sjemeništa “Ivan Pavao II.” U Rijeci. Otac nadbiskup je izrazio zadovoljstvo na misi zbog okupljene bogoslovske zajednice i njihovih bližnjih. U homiliji se osvrnuo na važnost obitelji u bogoslovskoj formaciji te zapravo da je upravo obitelj kao takva prvo sjemenište. Po završetku propovijedi nadbiskup je podijelio bogoslovske formacijske službe. Na naslov riječke nadbiskupije službu lektorata su primili Luka Klarica, Hrvoje Mandić, Josip Mioč, a na naslov krčke biskupije Andrija Živković. Dok je za službu akolitata na naslov riječke nadbiskupije primio Ivan Devčić, a Dragan Karlić službu akolitata za porečko-pulsku biskupiju. Poslije smo se svi okupili u svečanoj dvorani, zgrade Teologije u Rijeci, gdje su bogoslovi priredili prigodni kratki film za ovaj događaj.

Naše zajedništvo s euharistijskog stola smo prenijeli u bogoslovnu blagavaonicu, osim jela smo imali priliku za druženje i razmjenjivanje iskustava sa susreta.