Vijesti

Vlč. Josip Pende i vlč. Domagoj Duvnjak novi su svećenici Riječke nadbiskupije

Vlč. Josip Pende i vlč. Domagoj Duvnjak novi su svećenici Riječke nadbiskupije. Njih je za prezbitere u predvečerje blagdana Duhova, u subotu 8. lipnja u katedrali sv. Vida u Rijeci zaredio riječki nadbiskup i metropolit mons. dr. Ivan Devčić predvodeći svečano euharistijsko slavlje u riječkoj prvostolnici.

Izrazivši na početku zahvalu Gospodinu za svećenički poziv kojima je obdario vlč. Pendu i vlč. Duvnjaka, nadbiskup je kazao da su se više godina, pod budnim okom svojih odgojitelja i profesora, a prije njih i svojih župnika i roditelja, spremali za ovaj sveti čas.  Potaknuo je vjernike i okupljene svećenike da mole za njih, ali i za sve svećenike da budu svjesni veličine i svetosti službe koju su primili i da im nikada ne uzmanjka ni jedan od darova Duha Svetoga. „Što ih više budemo podržavali i pomagali, to će nam oni biti čvršćim i pouzdanijim osloncem na našem zemaljskom proputovanju u vječnu domovinu. Zbog toga neka nam, draga braćo i sestre, ne prođe dan, a da se u molitvi ne sjetimo svojih župnika, kao i drugih svećenika i biskupa.“

Zaključujući propovijed ređenicima je poručio da im Božja neizmjerna ljubav prema svakom grešniku bude poticajem da se i sami nesebično zauzimaju za spasenje mnogih. Neka vam u tome budu uzori prvi Isusovi učenici koji su se, nakon što su na Pedesetnicu primili Duha Svetoga, odvažno i neumorno posvetili propovijedanju Radosne vijesti svima do kojih su doprli, kazao je nadbiskup Devčić i čestitao ređenicima, njihovim obiteljima, župama i svima koji su ih podržavali na njihovom putu ka svećeništvu.